Ismans Kennel Kroonmäen Laiko Tova

Kroonmäen Laiko ”Tova”

Ras

Kön

Född

Efter

Undan

Titlar

Meriter

Uppfödare

Ägare

Kroonmäen Laiko eller som vi kallade henne ”Tova” har lämnat jordelivet.

Jag åkte till Gnarp strax söder om Sundsvall den 21 augusti och påbörjade jaktträningen med Tova och Bree. Mats Byman upplät både mark och jaktstuga. Det var gott om hare så vi fick många drev. Jag kallade av Tova efter ca 60 min. drev för att inte köra sönder henne i uppbyggnadsskedet och då passade jag på att prägla Bree på haren som redan var uppe. Efter 4 dagar åkte jag vidare till min stuga i Kroksjö nv. om Örnsköldsvik där jag fortsatte att träningen. Jag köpte småviltskort på ett jaktområde vid Trehörningsjö (ca 3500ha) då det skulle finnas mera hare där och då en del av markerna låg långt från bebyggelse och större vägar. Vi hade fantastiska dagar där med många fina drev. Tiden gick och helt plötsligt var det tid med älgjakt, det passade bra för hundarna var nu ganska slitna. Vi jagade älg måndag-onsdag och på torsdagen tog vi vilodag, vilket passade mig förträffligt då hundarna nu fått vila 3 dagar.

Vi (Olle min svåger och Jag)släppte Tova 06 00 och hon reste haren 06 31. Först ca 09 00 fick vi se haren då den kom på en skogsbilväg, vi hade hört drevet hela tiden och det fanns ingen noterbar tappt än så länge. Haren jäklades som vanligt på vägen innan den hoppade av. Dröm om vår förvåning då det innan Tova hunnit fram kommer ut en räv på vägen och som spårar haren, vi ser både hare och räv även på nästa väg och nu är Tova med fullt drev på första vägen. Efter ca 3tim. tapptfritt hardrev övergår det till rävdrev vilket tar andra drevbukter.

Efter ca 90min rävdrev drar räven iväg ca 2,5km och ner på järnvägsspåret. Det hade kommit 2 tåg varje förmiddag tidigare dagar, så även denna dag. Klockan var nu ca 11 00. Tågföraren såg Tova på långt håll och tutade allt vad han kunde, tyvärr hade Tova annat i tankarna och stannade kvar på spåret.

Jag hoppas hon fick med sig dessa trevliga minnen dit hon for, för det var hon värd.

Från att ha varit en fantastisk dag med underbart drev blev det min och min familjs svåraste dag på länge

Tack Tova för allt du gav oss, vila i frid.

Christer

Använd inte Internet Explorer!

Du verkar använda Internet Explorer – någon kan stjäla din identitet! Vi rekommenderar att du använder en säker webbläsare istället, här finns två alternativ. Läs mer.