Om oss

Anna och Christer Henningsson heter vi och tillsammans driver vi Ismans Kennel. Vi bor i en by som heter Elensås, Södra Småland. Vi bor mitt i skogen mellan Älmhult och Växjö. Här kan vi jaktträna direkt utanför dörren och är just den anledningen vi valde att flytta hit! 

Vi har en familje-jakt-kennel med drivande hundar, som fungerar både i hemmet och i skogen, det tror vi bäst förklarar vårt inriktning och framförallt vårt intresse.

Våra raser är Petit Basset Griffon Vendéen och Finsk Stövare. Anna sköter i huvudsak utställningsdelen och Christer jaktdelen. Injagningen hjälps vi åt med.

Ismans Kennel förr

Christer är uppväxt i en jägarfamilj (bonde) där det fanns Drever, Tax, Pointer, Beagel och vägkorsningar. Rasen var inte så noga bara de kunde driva och helst hela dagen. Jaktprov och utställningar var inte att tänka på. I dessa uppfostringsspår började Christer med sina egna hundar, mestadels korsningar. Så småningom fick han höra om basset vilket på sent 70-tal handlade om Artésienen.

1983 köpte Christer sin första Artésien som hette Isman. Ett hemskt dyrt pris (5 000 kr) för denna långörade ynkliga varelse tyckte hans jaktkompanjoner, som även undrade vad den skulle göra i skogen.

Isman blev en glesskallig men duktig jakthund som kompletterades med flera tikar, vilka han även parade. På den tiden sålde jag alla valpar med jaktgaranti men helt utan några meriteringar på föräldrar mer än att de jagade. Jag hade mycket nöjda kunder som liksom jag endast jagade med sina hundar.

I slutet av denna period antogs Kennel namnet Ismans efter stamfadern Isman som Christer drev tillsammans med sin far Henning. 

Ismans Kennel idag

I slutet på 80-talet träffades Anna & Christer som snart gifte sig och Anna ersatte då Henning som delägare. Med Anna kom även ”hundcivilisering” till Ismans Kennel. Annas intresse för hundarna ligger starkt på avel och utställning men hon lägger också mycket tid på jaktträning av unghundar.

Nu började vi ställa ut och gå på jaktprov med våra hundar. På en utställning 1992 fick Anna syn på Petiter och en tid senare så hade vi en sådan valp. Valpen kom från Edeängs och hette Amy och så växte vår kennel och vårt intresse än mer.

Anna och Christer var även engagerade i hundföreningslivet under 90-talet och början av 2000-talet. Nu har de begränsat det till att Christer dömer jaktprov och har även haft äran att dömma Basset SM vid minst 7 tillfällen.

Om du är intresserad av att köpa en familje jakthund kontakta oss.

Använd inte Internet Explorer!

Du verkar använda Internet Explorer – någon kan stjäla din identitet! Vi rekommenderar att du använder en säker webbläsare istället, här finns två alternativ. Läs mer.